Wijk “De Bergerhof”

Bergerhof

De “Bergerhof” is een kleine woonwijk in de gemeente Alkmaar, in de provincie Noord Holland.

Bergerhof is precies gelegen tussen Bergermeer en het treinstation van Alkmaar. De woonwijk ontstond tijdens de tweede Wereldoorlog in 1941/1942 aan wat toen de rand van de stad was. De woonwijk, die van oorsprong 254 woningen groot was werd gebouwd om vluchtelingen uit Den Helder te huisvesten. Bergerhof wordt ook wel als buurtschap geduid omdat het destijds los van de stad lag als een eigen buurtje. Nu nog is dat zichtbaar. Maar ook dat het gebouwd is op het grondgebied van een voormalige buurtschap, de Wognumse buurt speelt een rol in deze duiding.

plattegrondbergerhof

Via deze website willen wij u op de hoogte houden van alle activiteiten die in het buurthuis en in de wijk plaatsvinden.

mocht u op of aanmerkingen hebben of leuke ideeën dan horen wij het graag. Contact met webmasters: webmaster@bergerhof-alkmaar.nl

De Bergerhof In 2011 en 2012 hebben we het 70-jarig bestaan van onze wijk De Bergerhof gevierd. De huizen zijn opgeleverd in 1941 en 1942.
Een gezellig wijkje net naast het station van Alkmaar, met kenmerkende splitlevel woningen.
We nodigen u middels deze website uit om kennis te maken met de zeer gezellige en groene wijk, waar de meeste buren elkaar nog kennen en gedag zeggen.
Wijkvereniging Bergerhof
Papaverstraat 9
1817 CP Alkmaar
072-5156300
(alleen tijdens openingsuren van het buurthuis)

Ereleden:
Jacob Snijders, Greetje Steenberg, Jean Palmers

Leden van verdienste:
Wil Bakkum †, Jos van Beek †, Corrie van Vegten, Henni Palmers, Hans de Groot en Roland Kebel, Anita Kriebel, Marjo Bijstra.

Comments are closed.