Wij(k) aan zet

“Denk mee, stem mee, doe mee!”

Kijk voor alle informatie op www.alkmaar.nl/wijkaanzet.

Gemeente Alkmaar nodigt u van harte uit om uw wijk beter, leuker of mooier te maken. We zoeken verbeterpunten en maken er graag drie per wijk mogelijk! Wijkbewoners weten als geen ander wat er nodig is om de eigen leefomgeving leefbaarder te maken. Denk hierbij een groenere wijk, een veiligere wijk, een socialere wijk of simpelweg mooier. Gemeente Alkmaar is reuze benieuwd naar uw wensen.

Als inwoner dient u een verbeterpunt in. Daarna kunnen andere inwoners op de ideeën stemmen. Wij als gemeente kijken alleen mee op uitvoerbaarheid en betaalbaarheid. Toch willen wij u vragen groot en creatief te denken. Wat kan uw wijk nu echt gebruiken?

Dien uw idee in, maak buurtgenoten enthousiast om te stemmen en wij doen de rest.

Omschrijving van het project & tijdlijn:

26 maart rijdt er een gezellige bus onze stad in! Deze bus ziet u vanaf dat moment hier en daar verschijnen in de stad. Voor de dorpskernen is een ander traject ingezet. Wij(k) aan zet is voor de wijken van de stad Alkmaar. De wijken Centrum, Daalmeer/ Koedijk, Huiswaard, de Mare, Oudorp, Overdie, Vroonermeer, West en Zuid kunnen ideeën indienen. Onze mooie, rode bus zult u daar dus zeker zien!

Donderdag 4 april 14.00-16.00 uur – Skatebaan Vroonermeer

Donderdag 11 april 14.00-17.00 uur – Canadaplein

Donderdag 18 april 10.00-13.00 uur – Blauwe Boom

Zaterdag 20 april 10.00-12.00 uur – Winkelcentrum de Hoef

Woensdag 24 april 10.00-13.00 uur – Wijkwaard.

Leuk als jullie langskomen!

Vanaf 26 maart kunt u uw idee indienen. Dit kan via www.alkmaar.nl/wijkaanzet. Wilt u daarbij ondersteund worden? De medewerkers van de Bibliotheek, wijkcentra en de Publiekshal in het Stadskantoor kunnen u helpen.

Van 1 mei tot en met 15 mei kan er via www.alkmaar.nl/wijkaanzet gestemd worden op het favoriete idee van inwoners. De populaire ideeën worden door de medewerkers van gemeente Alkmaar getoetst op haalbaarheid en betaalbaarheid. De precieze voorwaarden vindt u in bovenstaande link.

Uiterlijk 7 juli maken we bekend welke ideeën worden uitgevoerd via onze stadskrant.

Comments are closed.