75 jaar Vrijheid

Bergerhof bevrijd

Op 5 mei viert Nederland 75 jaar bevrijding. Vanwege het Coronavirus gaan een aantal grote feesten zoals het Bevrijdingsconcert in de Alkmaarderhout niet door.

Bergerhof bevrijd

Onze wijk Bergerhof is in 1941/1942 gebouwd voor Helderse vluchtelingen die moesten wijken voor bombardementen. Het is niet voor niets dat onze wijk vroeger ook De Helderse Buurt heette.  De Bergerhof heeft hierdoor  een extra band met de Tweede Wereldoorlog. Nu grote feesten niet door kunnen gaan, kunnen we op 5 mei wel uiting geven aan onze vreugde over 75 jaar bevrijding.

Vlaggen

  • Hang op 4 mei de vlag half stok.  Dit jaar mag dit de hele dag.
  • Hang op 5 mei de vlag uit in de top. Ook dit mag de hele dag.

 Als je nog geen vlag hebt, kun je deze in Alkmaar o.a. kopen bij borstel- en klompenwinkel Boom, Huigbrouwerstraat 3 en bij feestwinkel De Narrenkap, Gedempte Nieuwsloot 101B. Bij Boom kun je ook terecht voor een vlaggenstok en een vlaggenstokhouder voor aan de buitenmuur. Op internet kun je bijvoorbeeld terecht bij de Dokkumer Vlaggencentrale, webadres https://www.dvc.nl/

Andere versiering

Je kunt zelf versiering maken voor buiten aan je huis of binnen voor het raam. Een eigen poster voor je raam kan natuurlijk ook. Breng deze versiering op 5 mei aan, dus na 4 mei. De Narrenkap heeft ook speciale rood wit blauw versiering, zoals vlaggetjes en slingers. Dit geldt ongetwijfeld voor meer winkels. Wat ook kan: zet een bloemetje voor je raam, binnen of buiten. Na 5 mei kun je dit bloemetje doorgeven aan wijkgenoten of andere personen die je kent.

Met stoepkrijten is onze wijk verder te versieren.

Met het versieren van onze huizen kunnen we toch Bergerhof 75 jaar bevrijd vieren zonder dat we de Coronaregels hoeven te overtreden. 

Het bestuur

Comments are closed.