50 jaar wijkvereniging Bergerhof

22 maart 2023 bestaat de wijkvereniging Bergerhof alweer 50 jaar. Er zijn door de jaren heen diverse activiteiten georganiseerd door/met de wijkvereniging. Van een eigen theatergroep, praalwagens tijdens Alkmaars Ontzet optocht, klaverjasdrives, straatstenen enzo meer.

We willen dit jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan, en gaan in het weekend van 8 t/m 10 september activiteiten organiseren. Onder andere zal het volleybaltoernooi dan gehouden worden. Tevens zal er een OpenHuisRoute georganiseerd worden, binnen kijken bij de buren.

Ook voor de jongeren in de wijk zijn er ideeën, maar nog geen groepje mensen die dit kan en wil organiseren.

Ook is de vraag gesteld of er weer een fototentoonstelling komt van de activiteiten door de jaren heen. Nu hebben we tijdens het 75jarig jubileum van de Wijk al diverse foto’s ontvangen, maar specifieke foto’s van stratenspelen en van de theatergroep bijvoorbeeld ontbreken nog. Zo ook van de bouw van de praalwagens. Foto’s kunnen digitaal naar ons verzonden worden en anders als foto met naam en adres op de achterkant bij ons of bij het buurthuis in de brievenbus gedaan worden in een enveloppe. We gaan daarmee dan gelijk een groot archief aanleggen van alle foto’s, daar waar mogelijk zullen we de fotograaf benoemen bij de foto’s.

Namens de feestcommissie, Hans en Erwin.

Mailen kan naar: bergerhof75@gmail.com

Comments are closed.